Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is. 150 gr


3 400 Ft

Natur Tanya® Vegán Gyomorbarát Rost

Szabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított teljesen természetes élelmi rost, indiai guarbabból. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

Gyomorbarát Rost Low-FODMAP tanúsítvány

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

*FODMAP

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A Gyomorbarát Rost vízoldékony, vízben oldódó rost

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A PORT?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve ---------------------------nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért---------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért---------------------------gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok -------------------------nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A Gyomorbarát Rost laborban bevizsgált összetevő. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

  • beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

  • mikrobiológia

  • nehézfém

  • allergének (pl. laktóz, glutén)

Milyen certifikációkkal rendelkezik a termék?

A vegán gyomorbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

További terméktulajdonságok:

  • Allergén mentes

  • 100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül

  • Hordózóanyag mentes

  • Adalékanyagmentes

  • Dioxin mentes

  • Melamin mentes

  • Nanorészecskéket nem tartalmaz

  • Szintetikus össztevők nélkül

  • Pálmaolaj mentes

  • Parabén mentes

  • PCB mentes

  • Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz

  • Nagyon alacsony glikémiás index

  • Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik

  • A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszer biztonsági rendszert tart fenn

HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?

A vegán gyomorbarát rost >85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.

*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?

A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.

MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?

A Natur Tanya Szerves Fermentált gyomorbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő "pályára" állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverd a somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslevedbe.

MI AZ ADAGOLÁSI IDŐTARTAMA?

A Natur Tanya Szerves Fermentált Gyomorbarát Rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?

A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.

VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?

Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3 éves kortól alkalmazható.

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Adagok száma a termékben: 30

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom:: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nettó tömeg: 150 g

Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!