A Manuka mézet az Új-Zélandon található növényből, a Leptospermum scopariumból gyűjtik. A fehér virágú növény tavasszal virágzik, erős illatával vonzva magához a méheket. A Manuka méz 100 %-ig természetes táplálék , amelynek hatékony antibakteriális összetevője fejt ki aktív hatást a szervezetre.
Fogyasztása pozitívan hat az emésztőrendszeri panaszokra, sebkezelésre, a szervezet téli védelmére, szájápolásra, általános közérzetre. A drezdai egyetemen először végzett kutatások által kimutatták, hogy legalább 100mg/kg koncentrációjú étkezési metilglioxálra (a Manuka méz hatóanyagára) van szükség a kívánt hatások kiváltásához. Ezt a pozitív hatásfokot más, a Földön eddig megismert, természetes állapotában megtalálható anyagban sem mutatták ki.
Fogyasztása: naponta háromszor 1 kávés/teáskanálnyi méz 30 perccel étkezés előtt! A mézbevitel szükség esetén növelhető.