GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 / evőkanál
Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen. Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!
Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.
A termék jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi halolajnak.
Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Terméktulajdonságok
- Allergén mentes
- Glutén mentes
- Tojás mentes
- Szója allergén-mentes
- Tejtermék- és laktóz mentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukor mentes
- GMO-mentes- FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)
- Karbon semleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás
Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.
Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:
- A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.
- Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
- Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
- Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.
Mindezek
figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttünk, amelyet
nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén
E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal
stabilizáltunk. A lágy zselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a
megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a
kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes
citromolajjal gondoskodtunk.
Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:
Agy és idegrendszer:
- Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot.
- Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.
Szív- és érrendszer:
- Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
- Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.
Egyéb:
- Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
- Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
- A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
- A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.
Halolajunk nem tenyésztett, vadon élő,
kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból,
ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is
lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket
is Németországból vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és
jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti, hogy a német
vizekből származna. A német partner változó forrásokból importálja a
halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi
előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges
származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a
minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű
halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb
EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a
hatóanyag tartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig
triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az
etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb
kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges
változatoknál sem ritka. Halolajunk tisztasága példaértékű, a
halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték
alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt.
(Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el
az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint
növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok
mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány
szerint biztonságos.)
A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.
Az
omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez
nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból
gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a
szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak
túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav)
gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek
többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki,
amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz
közeli omega-3/6 zsírsavarányra van "tervezve". Őseink zsírsavaránya
1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is.
Sajnos a mai kevés sós vízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú
növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt
ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 - 1:32). Ez
az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a
legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús
élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú
tiszta étrend kiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk
sós vízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3
tartalmú növényi olajok nem megfelelőek, mert azokban nem EPA és DHA,
hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy
csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA
zsírsavakra.
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.