GAL Glicin 500g
A
glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a
kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére
is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható.
Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező.
A
glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló
aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő.
Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint
őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló
ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a
fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a
glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így
felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A
glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.
Adagolás:
Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos
teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el.
Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1
mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén
típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a
táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását.
Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető.
Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a
szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Terméktulajdonságok
- Allergén mentes
- Glutén mentes
- Tojás mentes
- Szója allergén-mentes
- Tejtermék- és laktóz mentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukor mentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- Karbon semleges gyártásból származó csomagolás
Optimális vércukor
A glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású glükagon szintjén igen, ami az inzulin "ellenlábasa". Csökkenti az inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.
Bőr
A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk fiatalságára belsőleg gondolunk.
Idegrendszer
Kis mennyisége fokozza az éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió, skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a különböző kísérletek szerint.
Méregtelenítés
Ezzel kapcsolatban csak állatokon végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású anyag termelődését.
Alvás
Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.)
A glicin édesítőszernek is kiváló!
Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó - szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó - sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Élethosszabbító hatás
Egérkísérletekben a csökkent kalóriabevitel - normál hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett - hatásosan növeli az egerek életének hosszát. Ennek hatását már majmokon is igazolták és részben embereken is. (Természetesen élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet embereken etikai okokból nem lehet végezni, így csak pl. az ún. telomerek hosszának méréséből következtettek emberek esetében.) A kalóriamegvonásnál is hosszabb élethosszt (+40%) tudtak elérni egérkísérletekben, a metionin nevű aminosav bevitelének korlátozásával. Később hasonló eredményt értek el úgy is, ha az egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel egészítették ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a táplálékból a metionin hasznosulását, így kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó aminosav arányát a vérben. Emberek esetében még nem vizsgálták, de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a legtöbb ételben sok metionin található, ezért a gyakorlatban nehezen kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban az étkezés után elfogyasztott glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a metionin csökkentett, élethosszabbító hatású diétát, hiszen a glicin korlátozza a metionin felszívódását.
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.