GAL Glicin 250g
A glicin egy természetes
aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz
mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így
süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál
kristálycukoréval megegyező.
A glicin a
kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav.
Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság
sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen
a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl
divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből
származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a többihez
képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú,
hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai
is ezt a sejtést erősítik.
Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Terméktulajdonságok
- Allergén mentes
- Glutén mentes
- Tojásmentes
- Szója allergén mentes
- Tejtermék- és laktóz mentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukor mentes
- GMO mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- Karbon semleges gyártásból származó csomagolás
Optimális vércukor
A
glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását
jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban az
inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású
glükagon szintjén igen, ami az inzulin "ellenlábasa". Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.
Bőr
A
bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A
kollagén peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és
hidratáló, bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén
pedig hatását nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A
kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a
bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk fiatalságára belsőleg
gondolunk.
Idegrendszer
Kis
mennyisége fokozza az éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését.
Emellett depresszió, skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére
is hatásos megoldás, a különböző kísérletek szerint.
Méregtelenítés
Ezzel
kapcsolatban csak állatokon végzett kísérletek vannak, de ezen
kutatások alapján a máj és vese funkcióját javítja, fokozza a glutation
nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású anyag termelődését.
Alvás
Több
kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt hatásával emberek
esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a lefekvés előtt
elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás minőséget,
gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és kevesebb
alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.)
A glicin édesítőszernek is kiváló!
Nincs
mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A
polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem
okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert
az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő
esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén
a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz
hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig
különösen jó - szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó -
sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő
hatását kordában tartja.
Élethosszabbító hatás
Egérkísérletekben
a csökkent kalóriabevitel - normál hasznos mikro/makro tápanyag bevitel
mellett - hatásosan növeli az egerek életének hosszát. Ennek hatását
már majmokon is igazolták és részben embereken is. (Természetesen
élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet embereken etikai okokból
nem lehet végezni, így csak pl. az ún. telomerek hosszának méréséből
következtettek emberek esetében.) A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni egérkísérletekben, a metionin nevű
aminosav bevitelének korlátozásával. Később hasonló eredményt értek el
úgy is, ha az egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel
egészítették ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a táplálékból a
metionin hasznosulását, így kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó
aminosav arányát a vérben. Emberek esetében még nem vizsgálták, de
feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a legtöbb ételben sok metionin
található, ezért a gyakorlatban nehezen kivitelezhető a metionin
csökkentett diéta. Azonban az étkezés után elfogyasztott glicin (pl. a
glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a metionin
csökkentett, élethosszabbító hatású diétát, hiszen a glicin korlátozza a
metionin felszívódását.
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.