Freyagena Balance Arktisz Jód 75 kps

Kiemelkedő fucoidan tartalommal.

4 890 Ft

Freyagena Balance Arktisz Jód 75 kps

Kiemelkedő fucoidan tartalommal.
Egyéb nyomelemek és növényi komponensek forrása.
Az északi sarkkör emberi beavatkozástól mentes tengereiben őshonos barnamoszat.
Kiváló minőségű európai forrásból.
Adalékok nélkül, igen értékes élelmi rosttal (XOS és gumiarábikum).

Összetevők:

Bio, tengeri eredetű barnamoszat (Ascophyllum nodosum), Xilo-oligoszacharidok - XOS, Gumiarábikum (élelmi rostok keveréke), zselatin (kapszulahéj - kibontható).

Alkalmazása:

Napi 1×1 étkezéssel (délelőtti órákban). Kiegészítő jódpótlás szelén vagy multivitaminok mellé; kis, közepes dózisban. Mi például nagyon gyakran javasoljuk Babaváró multivitaminok mellé várandósság-szoptatás alatt, illetve GERD (reflux), IBS, IBD, funkcionális emésztési zavarok (ilyen az ekcéma is) vagy női panaszok miatt (pl. mellérzékenység, mellciszták, méhmióma).

Mik a jellemzői az AvaloMedica Balance Arktisz jódnak (túl természetesen, sztandardizált jódtartalmán és túl a benne található szelektív prebiotikumokon - mindez adalékanyagok nélkül)?

  • Természetes jódforrás, amit az emberi szervezet teljes mértékben képes felismerni és különféleképpen hasznosítani.
  • Teljes értékű alap- és tápanyag - semmi sincs hozzáadva vagy elvéve belőle.
  • Fenntartható módon, vadon begyűjtött a Brit-szigetek és az ennél északabbra fekvő régiók térségeiből.
  • Kíméletesen levegőn szárított.
  • Igazoltan környezeti szennyezéstől mentes (európai arany sztenderd).
  • Hivatalosan biominősített és biodinamikus gazdálkodásnak is megfelelő forrás.
  • Bizonyos vitamin és ásványi anyag termékektől eltérően, ez a barna moszat készítmény tiszta és természetes, teljes értékű funkcionális "étel", amely tartalmazza a tökéletes biológiai hasznosuláshoz szükséges összes kofaktor-tápanyagot és más mikrotápanyagokat is.
  • Sztandardizált kapszulás jódtermék.
  • Az alapanyag egyfajta sekély vízi, tengeri barnamoszatok keverék (például a kelp vagy kombu nevű mélytengeri algával ellentétben), nincs túl magas jódtartalma, így rendszeresen fogyasztható, bizonyos konkrét egészségügyi problémák esetén nagyobb mennyiségben is.
  • Csak a friss, vadon élő növényeket gyűjtik be, tisztítják és szárítják meg, majd azonnal megőrlik, mikronizálják vagy pürésítik őket, hogy kényelmes és könnyen emészthető formulákat kapjunk.
  • Azt a sekély vízi tengeri moszatot választottuk, amelyet - több ezer tengeri élőlénnyel egyetemben - a világ tápanyagokban leggazdagabb üledéke táplál.
  • Kristálytiszta vízben szüretelik az algákat, úgy, hogy újra tudjanak nőni. Kizárólag élő növényeket gyűjtenek be, víz tetején úszó, partra sodort, gyökeres növényeket nem, így homok vagy kis halak, rákok sem kerülhetnek bele.
  • A fenntarthatóság elveit figyelembe vevő, vadon begyűjtött, biominősített Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok kitermeléséhez nem használnak fosszilis tüzelőanyagokat.
  • Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok szennyező anyagoktól, toxikus nehézfémektől, mikrobiális patogénektől, sugárzástól, GMO-, búza-, glutén-, tejtermék és egyéb közismert allergénektől mentesek.
  • Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatokból készülő más termékeket széles körben ajánlják táplálkozási szakemberek, orvosok, fogorvosok, egészséges táplálkozással foglalkozó egyesületek, szakmai szervezetek, valamint számos tudományos kutatás tárgyát képezik.

A xiloligoszacharidok (XOS) prebiotikumként hatnak (F) (F), ráadásul igen szelektíven táplálják az emésztőrendszerben található jótékony baktériumokat, mint például a bifidobaktériumok és a laktobacillusok. Számos klinikai vizsgálatot végeztek már a XOS-szal, amelyek különféle egészségügyi előnyökről számoltak be, ideértve a vércukor- és vérzsírszintek javulását, az emésztőrendszer egészségügyi előnyeit .

Kifejezetten kecsegtető módon hasmenések esetében -, valamint az immunmarkerek pozitív irányú változásait. Érdekesség, hogy ezek az előnyök általában 1-4 g/nap dózisban megfigyelhetőek, azaz alacsonyabb dózisokban annál, mint a fruktooligoszacharidok (FOS) vagy az inulin élelmi rostok esetében. Reménykeltőek az eredmények konkrétan IBS és IBD esetében is (F).